Gulv

Hvordan velge riktig gulv

Gulv med parkett, laminat, kork eller vinyl. Alle typer har sine fordeler og ulemper, vi skal se litt på de under.

Fordeler og ulemper ved forskjellige gulvtyper

Enten gulvene er er laget av ekte treverk eller imiterer utseende til treverk har alle disse gulvtypene et vakkert utsende. Valget kommer ofte ned til krav til slitestyrke, uønsket tilgang på fukt eller ujevnheter i gulvet, samt ønske om mjukere gulv.

Parkett

Parkett er en gulvløsning i ekte tre med naturtro utseende som kan repareres ved hakk eller skader ved nedsliping. Parkett er lunt å gå på med lange bord.

Hvis man skal ta gulvtype i betraktning bør man huske på at parkett som da er treverk reagerer på klimaet, det vil si at gulvet ikke tåler så mye fukt. 

Laminat

Laminat har høyere motstand mot slitasje enn parkett, er bygget opp av organiske materialer og reagerer også på fukt slik som parkett. 

Laminat er veldig slitesterkt og er derfor et godt valg for barnefamilier eller husstander med kjæledyr.

Kork

Materialet i gulvet kommer fra barken på korkeiktreet. Kork er et mjukere og lydisolerende materiale, så et godt alternativ til de som ikke kan eller vil gå på harde gulv. Kork er også meget slitesterkt og vedlikeholdsvennlig, reagerer mindre på fukt.

Tre imitasjon og at bordene er kortere er de eneste ulempene.

Vinyl

Stor fuktmotstand og tåler vann, noe som gjør vinyl perfekt til yttergang. Er også veldig slitesterkt og lydisolerende. Legges på integrert underlag som korrigerer for mindre ujevnheter, så kan legges på gamle gulv med ujevnheter.

Ulempene er at Vinyl er laget av PVC som ved produksjon ikke er bra for miljøet. Ellers korte bord, og kunstig tre imitasjon.

Se mer i vår leverandørkatalog for inspirasjon og løsninger!

Leverandørkatalog

 

Last ned: Farveringen katalog

Se alle våre produkter

Ferdig montert?

Hvis ønskelig monterer vi produktene for våre kunder i omkrets Asker, Lier, Drammen, Røyken, Hurum, Drøbak, Frogn og Son.